Finns bjesk sider

 

 

Gem naturen på flaske - lav din egen bjesk

 

 

Det er ikke svært at lave sin egen kryddersnaps eller bjesk som jeg har valgt at kalde min snaps. I bund og grund er det bare og finde nogle urter eller bær, komme dem i glas, dæk dem med en smagsneutral vodka og lade dem trække et stykke tid før de filtreres fra, essensen er færdig og klar til, at blive fortyndet med vodka efter smag.

 

TIL OPSKRIFTER

 

Ud af alle mine opskrifter laver man essenser som skal fortyndes efter smag, der er bedre og letter end at lave en færdig bjesk på en flaske vodka, sæt nu der ikke kommer nok urter eller bær i og resultatet bliver en alt for tynd bjesk, det vil da være ærgerligt!

 

Der findes mange opskrifter på bjesk eller kryddersnaps på nettet, her på mine sider er der et lille udvalg, finder du ikke hvad du søger er der sikkert en anden side med en opskrift du kan bruge.

 

Nogle af de urter og bær som vi finder til vores bjesk, kan man også lave andre gode sager ud af, og du vil også finde opskrifter på marmelade og hvilke urter der også kan bruges til en hjemmelavet urtete.

 

 

 

I område som dette kan man finde revling, hedelyng, porse, blåbær, brombær, prikbladet perikon, røllike, kantareller med videre.

 

 

Når man nu er ude i naturen på jagt efter bær og urter, finder man let andre gode ting, f.eks. og hvorfor ikke tage dem med hjem, for eksempel kantareller som her.

 

 

 

Hvis man bevæger sig forsigtigt og roligt rundt i naturen på jagten efter de gode sager, kan man være heldig at se dådyret, eller egernet som holder frokost pause.

 

 

Kommer du skumrings tiden kan du også møde pindsvindet, her på vej igennem revlingen – husk du må aldrig give et pindsvin mælk for så slår du den ihjel!

 

 

TIL OPSKRIFTER