Finns bjesk sider

 

Brygning:

 

Hvordan gør jeg

 

Bjesker:

 

Brombær

 

Dild

 

Enebær

 

Havtorn

 

Hedelyng

 

Hindbær

 

Hyben

 

Pil

 

Porse

 

Prikbladet perikon

 

Revling/Sorte bær

 

Røllike

 

Slåen

 

Sort Peber

 

Stjerne anis

 

Strand malurt

 

Timian

 

Valnød

 

Blandinger:

 

Bland din egen bjesk

 

Urtete

 

Nyttige oplysninger:

 

Drogelisten

 

 

 

Bjesk forside

 

finnrune.dk

 

 

 

 

 

HEDELYNG

Calluna vulgaris

 

Hedelyng findes mange steder, blandt andet på heden, i klitter og fyrtræsplantager.

Til bjesk:

Klip stilken med de næsten udsprungen – man skal komme før honning bien - blomster af og rib den så kun blomsterne er tilbage, kom blomsterne i et glas og dæk dem vodka, lad dem trække i 5-7 dage før filtrering igennem et kaffefilter, tilsæt eventuel lidt sukker eller honning for, at fremhæve smagen. En lidt sødlig bjesk som også er god, at blande med andre essenser.