|
Finns bjesk sider |
||
Brygning: Bjesker: Blandinger: Nyttige oplysninger: |
Valnød Juglans Til Bjesk:
Saml de
grønne valnøder i første uge af august, før den kommer på glas skal den deles
i kvarte, brug et gammelt skærebræt og en solid kniv, der skal lægges kræfter
i for at flække valnøden – det er hele frugten der skal bruges.
Læg en
avis under skærebrættet for det sviner og den brungrønne farve der kommer fra
valnøden er næsten umuligt at vaske væk, også en god ide, at bruge hansker og
et forklæde. Kom de
flækkede valnøder i et glas og dæk med vodka, lad den trække et år, man kan
passende filtrede den når man laver næste års essens. Åben glasset med jævne
mellemrum for, at tilføre ilt. Lige sat til lagering, vodkaen
bliver hurtig grøn, for senere at blive sort. De siges
at den skal lages i mindst 7 år før den bliver rigtig god, før den tages i
brug skal den filtres endnu engang. God til
ost og kaffen. Når man nu
er ude og samle valnøder, så saml nogle ekstra, lad dem tørrer og spis dem
til jul eller bag et valnødbrød. Til
urtete: Tør nogle
af valnød træets blade og brug dem i din blanding. Viste du,
at valnød ikke er en nød, men en stenfrugt? |