Finns bjesk sider

 

Brygning:

 

Hvordan gør jeg

 

Bjesker:

 

Brombær

 

Dild

 

Enebær

 

Havtorn

 

Hedelyng

 

Hindbær

 

Hyben

 

Pil

 

Porse

 

Prikbladet perikon

 

Revling/sorte bær

 

Røllike

 

Slåen

 

Sort Peber

 

Stjerne anis

 

Strand malurt

 

Timian

 

Valnød

 

Blandinger:

 

Bland din egen bjesk

 

Urtete

 

Nyttige oplysninger:

 

Drogelisten

 

 

 

Bjesk forside

 

finnrune.dk

 

 

 

 

Brombær

 

Rubus plicatus

 

 

Vokser vildt mange steder og findes i flere sorter. Et bær består af mange sammensatte stenfrugter.

 

Til Bjesk:

 

Pluk de modne bær forsigtigt af frugtbunden i august/september/oktober afhængig af arten, kom en håndfuld i et glas og dæk med vodka, lad dem trække i 3 måneder før den filteres.

 

Smid ikke de frasiede bær ud, men brug dem på en isdessert.

 

God til osten.

 

Til urtete:

 

Pluk nogle af buskens nye blade, tør dem og brug dem i din blanding.

 

Til marmelade: