|
Finns bjesk sider |
Brygning: Bjesker: Blandinger: Nyttige oplysninger: |
HAVTORN Hippóphaë rhamnoídes Havtorn finder man i kystnære områder
med megen sol, dens gule frugter er en sand vitaminbombe. Frugterne er svære at høste, for
havtorn beskytter sine frugter med lange torne. Den bedste måde at høste
frugterne er udstyre sig med et par kraftige have hansker og en beskære saks,
de afklippede grene med frugterne lægges i fryseren i et par timer, herefter
kan de let pilles af. Skyl frugterne godt før de bruges.
Havtorn
klar til fryseren Til bjesk: Kom en håndfuld i et glas og dæk
frugterne med vodka og lad den trække i op til et halvt år, før de filtres
igennem et kaffefilter, knus eventuet frugterne her. Det giver en god syrlig
bjesk, den er også god til, at blande med andre essenser. Til marmelade: Blend 500 gr havtorn, kog dem i 5
minutter, si skal, kerner og eventuelle blade fra, kog videre i 10 minutter
sammen med 250 gr syltesukker, kom marmeladen på rene glas og opbevar den i
køleskabet. |